Inlägg

Inlägg som RPGWiZaRD har skrivit i forumet
Av RPGWiZaRD
Skrivet av sanding:

Tittade själv på den, ser att den har en vattentank... blåser den alltså inte ut kondensvattnet med hetluften?

Det borde den nog göra i kylläget, tror det samlas endast med humidfier läget, åtminstone hade det inte samlats något vatten alls förra sommaren men jag kanske hade den på ca 20-25 dagar totalt typ 3 timmar igången så inte sådär heavy-duty användande MEN det var bokstavligen inget vatten när jag försökte kolla på hösten om det skulle ha samlats något. I manualen står det ju också att de rekommenderar inte kontinuerlig dränuering vid kylläge då det används ju för att optimera kylningsförmågan. Det finns iallafall en automatisk avstängningsfunktion och alarm ifall vattenbehållaren skulle bli full.

Av RPGWiZaRD

Kan rekommendera Wood's Cortina Silent 12K WiFi som jag skaffade förra sommaren speciellt om du använder Home Assistant eller dyl. Såg på nätet att Wood's telefonapp bygger egentligen på Tuya Smart appen och t.o.m. funkar att adda AC:n lika bra via Tuya appen istället för Wood's och funktionellt funkar de lika bra via den. Tuya är ganska populär app som många smarta hem prylar kör med så räknar med att stödet kommer nog finnas kvar en lång tid framöver. Finns officiell Tuya integration till Home Assistant också så. Det gör ju det möjligt att göra väldigt specifika automationer, t.ex. tänkte jag sätta en smart termometer vid bordet där jag har datorn och programmera så att den kommer igång en timme före kl 16.00 ifall tempen i det läget visar sig vara över specifierad gränsvärden och stängs av när nått visst värde osv. Sen en annan som stänger automatiskt av ifall klockan är t.ex. 22.00.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av dlq84:

Så att de kan sparka 75% ett par månader senare och lägga ner Linux-stödet?

Precis den orsaken varför Valve väldigt ogärna skulle sälja sig åt MS, de vill ju pusha Linux som spelplatform, inte döda den!

170 miljarder börjar nog vara hutlösa pengar, enda sättet jag kan möjligtvis tänka mig se Valve sälja ifall de får inarbetat i kontraktet ett vattentät klausul att ifall Linux utvecklingen/stödet läggs ner kan MS bötfällas för typ 50+ miljarder eller något sånt, här kommer inte enbart en stor summa köppengar räcka till.

Blir säkert svårt för MS hursomhelst ifall det får sån stor monopol, tror inte riktigt EU skulle godkänna det i första taget med tanke på Windows mot Linux nuvarande ställning men man vet ju aldrig.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av dool:

Vad innebär stöd för Dolby Atmos i praktiken? Vad krävs för att nyttja det?
Kommer de här lurarna att kunna ge en upplevelse av 5.1/7.1 ljud över Bluetooth?

Om man har en Nvidia Shield som stödjer Dolby Atmos kommer Sonos Ace ge nåt mervärde jämfört med t.ex Sony WH1000-XMx?

Nån slags algoritm för simulera surround ljud, finns ju att laddas ner via Microsoft Store t.ex. så kan man använda med vilken hörlur som helst och kostar inte mycket. Jag gillar faktiskt Dolby Atmos och kör med det aktiverat hela tiden, jag upplever inte att det gör nån stor skillnad men heller inte att det skulle förstöra ljudet på något vis, tvärtom tycker jag det blir minstone marginell förbättring så lika bra att låta stå det på, även när jag lyssnar på musik vilket normalt inte brukar ge bra resultat med dessa 3D simulerings ljud algoritmer men upplever Dolby Atmos som inte förvränga ljudet det minsta, om jag lyssnar väldigt noggrant medans man slår av/på upplever jag som ljudbilden blir bara något större/out of your head liksom (vilket jag ser som en positiv sak) men det är väldigt liten skillnad, i övrig låter det ganska så lika av/på men speciellt vid spel och kanske filmer så kommer det till sin rätta att ge tydligare positioneringsförmåga till ljud (bakåt, framåt upp och ner osv.)

Av RPGWiZaRD

Temu är nog sån sida jag undviker som pesten trots att de är billigare än nån annan, sidor som Amazon är ju betydligt dyrare i jämförelse redan. Så redan där blir oro-faktorn väldigt hög.

Problemet är idagsläget så dyker väldigt många Google resultat upp från Temu när man gör sökningar vilket gör att stor del av folk hittar till den sidan.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av lumberjack:

Jag tänkte också på det, men de verkar ju ha kommit runt det genom att man behöver en "egenköpt" ROM för att det ska funka. De verkar ju inte speciellt oroliga annars.

Så är det väl med alla emulatorer överlag, ska äga både spelen och konsolen (behövs vanligtvis dumpas nån bios) såklart. Detta att man portar till PC kanske får Nintendo att se rött dock, kanske, för jag vet ej hur Nintendo tänker riktigt men N64 borde väl vara såpass gammalt att man låter bli att blanda sig i kanske, dock används ju deras "IP", fast äldre versioner av spelen. Jag heijar bara för principens skull på alla som utvecklar Nintendo emulatorer grejs då jag tål inte 0-tolerans kulturen/linjen som Nintendo haft.

Av RPGWiZaRD

*Nintendo lawyers sweating bullets*

Av RPGWiZaRD

Ett användarområde där jag verkligen uppskattar AI är att generera omslag för låtar då jag har inte det minsta intresse för grafisk design.

Av RPGWiZaRD

Min nästa skärm kommer troligtvis att vara OLED (32" 4K, egentligen hade jag accepterat 1440p för att få lägre GPU krav men får nog glömma att det nånsin kommer att komma så) men har ingen panik, kanske i år, kanske nästa år men senast inom 3 år gissar jag det sker.

Av RPGWiZaRD

Undrar hur det kommer stå sig mot Samsung S23 som är kanske den närmaste konkurrenten, samma storlek också. Skaffade redan en S23 för en liten tid sen men ser speciellt att batteristorleken är ju förvånansvärt stort för sån kompakt telefon så det hade lockat litegrann, S23an har ju bara 3900 mAh i jämförelse, dock tycker jag Samsung har lyckat optimera den bra för upplever batteritiden som ganska bra. Batteritiden är något som Google inte varit speciellt bra på att optimera, dock gjorde 8:an ett stort kliv där så denna borde nog stå sig rätt så bra där.

Gissar denna kan nog bli rätt så populär, ser betydligt prisvärdigare ut än vanliga 8:an på pappret men där kanske finns några detaljer vi inte känner till ännu.

Av RPGWiZaRD
Skrivet av Naicro:

Det är ju ingen kompressor, lite samma anledning varför man inte pumpar hjulen med en hårtork

Orsaken är för att det finns billigare kina varianter på Amazon som klarar av det och sett recensioner på folk som använt det till det så.

Köper man en sånhär pryl är åtminstone för mig stor grej att man kan använda den till så många saker som möjligt vilket ökar smidigheten med produkten istället för att behöva en massa olika prylar till ändamål.

Av RPGWiZaRD

Undrar om denna Airtec Pro Type 1 ens klarar av att fylla upp diverse saker som luftmadrasser, simbassänger och dylikt, verkar som ingendera trattarna är designade för det eller kommer det något ytterligare litet munstycke med som extra tillbehör? Känns som bortglömt use-case. Sitter och försöker hitta det bästa alternativet för mig, denna som SweC testade tycks vara bland de få om inte enda som satsat i högkvalitativ konstruktion i metall och lite mer avancerad konstruktion på motorn, är lite mindre i formatet osv men skulle gärna ha en som också kan blåsa upp simbassängen till sommaren som bl.a. används vid tvättning av mattorna.

Av RPGWiZaRD

ESD i all ära men vore najs att se hur många procent fall där det faktiskt gör sån stor skada att det märks i praktiken i ska vi säga inom ett par år. Problemet är väl att det är väldigt svårt att utföra något praktiskt test och skulle bli såpass långvarigt.

Om det handlar om 1% datorer som börjar faila så är ju bekvämligheten som dessa prylar medför definitivt värt det i min mening. Det beror allt på hur stor procent, 10% kan vi börja överväga smidighet vs skaderisk i mitt tycke gällande för vanliga hemma datorer (inte professionella bruk). Smidigheten att inte behöva bära ut datorn, smidigheten att inte behöva använda en massa tryckluftburkar som snabbt misster sin effekt, smidigheten att bara ta fram och en liten pryl och blåsa rent och ladda om när det behövs bara. För min bekväma jag, är det värt en viss skaderisk (och sker skadan mot allt förmodan, går inte ekonomin under för det)

Jag har funderat att skaffa en sånhär pryl bl.a. till rengöring av dator och värmepump och kanske bilen till de ställen man inte kommer så bra åt med dammsugare.

Av RPGWiZaRD

Home Assistant är inte "for the faint-hearted" some de brukar säga. Själv jobbar jag som IT-specialist där allt från nätverksadmin till problemlösning och kundsupport ingår och själv har jag alltid haft ett teknik intresse och varit lite av en hobby hela mitt liv men just programmerare är något jag aldrig varit speciellt bra på. Även för mig var Home Assistant svårt, inte att sätta upp grunden men sen att få allting att fungera som man vill ha som kräver djupdykningar i diverse integreringar och mitt största problem med HA är dess dokumentation eller bristfälliga sådana för alla plugins/addons osv. Det är ofta jag bara inte hittar hur jag ska implementera det jag själv är ute efter och man får den känslan att man förväntas ha en programmerarbakgrund för att veta hur det troligtvis ska implementeras. Där kör jag ofta ihop på den punkten, hitta vilka parametrar som krävs och hur det ska struktureras, är det minsta lilla fel sen så funkar ju inte koden i praktiken, GUI:n hjälper bara ibland då ofta får man ta till kod för att få fram det man behöver.

Så det går en massa tid till att försöka söka på nätet, testa själv med bristfällande programmeringskunskaper och kanske komma fram till slut att nehepp, just denna lösning kanske inte stöder just den och den funktionen, testa lösning x istället men den har då inte funktion y som jag behöver. Kanske lösning z har det då igen? Jahapp det ska implementeras på det icke standardiserade viset, ok...

Det är speciellt övervakningskamera implementeringen som har satt huvudbry åt mig, jag har allt grunden att fungera men sen när man ska börja finslipa att få ljud o fungera, sätta till knappar för olika funktioner till streamen osv, då blir det körigt värre...

Att stretcha min Reolink Duo 2 på höjden för tabletten som funkar som dashboard har jag ännu inte hittat nån fungerade lösning på och sökt i typ en månad på detta, den borde stretchas litegrann så man ser bättre den lilla bilden då det är väldigt brett bildformat och smalt på höjden annars, ska fungera med "browser_mod" popup funktionen dessutom så blir lite svårt att ska man fråga hjälp i reddits HA sektion, Browser_mod pluginen, Go2rtc/webrtc pluginet eller Reolink forumet? Svårt att säga när man kommer till såna speciallösningar som knappt några sökt sig in på. Skulle gärna ha betalat en specialist att fixa koden åt mig vid dethär laget

Av RPGWiZaRD

Jag vet inte hur användbart det är för dig men...

När jag skaffade skärm att ha i vertikalt läge så skaffade jag en som hade samma bredd som höjden på den primära men förstås har man en 27" blir det väldigt liten skärm isåfall (hade nog troligtvis endast övervägt om det handlade att matcha 32"+). I mitt fall handlade det om 32" som primärskärm (eller har 2x 32" om jag ska va precis) så då blev det en 18" 16:10 skärm som jag skaffade som 3:e för porträtt läge (används mestadels till Home Assistant och extra browser fönster), för mig var det viktigt dock att det inte skulle sticka ut. Jag är glad att jag valde 16:10 då annars hade det varit väldigt smalt. 2560x1600 på 18" är väldigt najs så trots att skärmen har relativt hög DPI så skärpan är sjukt bra även fast man kör med 150% zoom.

Alla mina skärmar har olika uppdateringsfrekvens, TV:n har 60Hz, primära 165Hz och 18" skärmen 144Hz. Det är säkert inviduellt detta men jag stör mig inte särskillt mycket att det är olika speciellt då jag tittar ju bara på videos osv på 60Hz skärmen. Dessutom olika upplösningar 1080p, 2560x1440 och 2560x1600.

Av RPGWiZaRD

Ser exakt lika ut som mitt AmazonBasics, Vivo har väl något likadant också, isåfall är det nog bra stativ för pengarna.

Av RPGWiZaRD

3x 3TB + 1x 4TB (13TB) + 500GB SSD i NASen och 1x 12TB HDD + 2TB SSD i huvuddatorn.

Av RPGWiZaRD

Undviker såna form av program nuförtiden för man är ständigt "tillgänglig" och de andra partners tror att man därav har tid i otid att svara 24/7 osv. Brukar svara på meddelanden i helt egen takt så tyckte Discord blev för tidskrävande då man redan har tidsbrist va gäller att spendera vid datorn (oftast sent på kvällen numera då de flesta börjar gå lägga sig men man smyger in en timme eller två för att få lite "egentid").

Av RPGWiZaRD

Jag vet inte om du har IPS glow eller backlight bleed på basen av bilderna men om du inte har kalibrerat skärmen alls så börja där först, typ 99% av fallen är ju standard att skärmen vid standardinställningen är satt alldeles för ljus för omständigheterna och högre ljusstyrka påverkar speciellt backlight bleed betydligt från att typiskt nästan alla skärmar visar åtminstone någon mån till ganska allvarlig bleed vid högre styrka medans det ofta sänks till knappt märkbar eller inte märkbart under vanliga förhållanden vid "lagom" ljusstyrka.

Det är oväsentligt hur det ser ut vid säg 75% ljusstyrka om den rätta inställningen borde vara 25% t.ex.

Av RPGWiZaRD

Kör med både DisplayPort (huvudskärm), HDMI (TV, sekundär), och USB-C (portabel 18" skärm i porträtt läge för Home Assistant mestadels)